Pokaż odpowiedzi: Chronologicznie | Od najwyższej oceny
3 wyświetlenia
Odpowiedzpotrzebujemy... mielonej łopatki tak z 70dkg, dwie nie za duże marchewki, pietruszka (korzeń), połówka małego selera, dwie nie za duże cebule, kostka rosołowa knora, oliwa z oliwek im lepszy tym lepsze jedzonko - duży wpływ ma na smak, pół głowki czosnku, przecier pomidorowy 0,5L (plus koncentrat w rezerwie do smaku). Przyprawy wegeta, bazylia, oregano, papryka suszona peperoni :)
To gonić do sklepu, jak będziecie to mieli przedstawię po kolei co i jak robić :)
też dzisiaj robiłam spaghetti... ;-)
temu dac po kim znac:D czyli robie najlepsze bo najlepiej po mnie widac ze gotowac potrafie:D ale nikomu nic gotował nie bede:D tzn bede kiedys ale nie teraz...:D
jakie? :) ...możemy się powymieniać przepisami :)
Ye yeee, spaghetti - to, co kocham ! :D"Mój przepis" jest dużo prostszy :PP
znam też prostrzy... jajko, ser, boczek, makaron i 5min przy kuchni :)
Wypróbuje ten przepis tylko napisz co i jak się robi ;)
mięsko na początek poczekać aż przestanie się "pienić", czyli wygotuje się cała woda. Potem wrzucić wcześniej przygotowane warzywka starte na najdrobniejszej tarce i dusić aż zmiękną, jednocześnie z tym kostkę rosołową rozrobioną w pół kubka gorącej wody (nie bać się co chwilę próbować to co się robi). Jak warzywka zmiękną to wlewamy przecier, wcisnąć czosnek, dodać troszkę wegety, papryki, ja daję 2 łyżeczki koncentratu jeszcze i dolewam więcej oliwy. Teraz niech sobie pyrka przez jakieś pół godziny do godziny nawet... w międzyczasie próbować i ewentualnie dodać koncentratu oraz wegety i papryki wg własnych gustów smakowych. Na koniec jak już sos dochodzi robimy makaron (polecam Arrighi) oczywiście aldente.
Na sam koniec do sosu dodajemy oregano i bazylię, mieszamy i na talerz. Polecam już na nałożone na talerz zetrzeć troszkę parmezanu. Chyba nic nie pominąłem... jak coś to zedytuję i naprostuję przepis :)