Pokaż odpowiedzi: Chronologicznie | Od najwyższej oceny
1447 wyświetleń
OdpowiedzCytat: Konto usunięte
Cytat: de
Cytat: Konto usunięte
Cytat: de
Cytat: tom88
Gotowana czy smażona marchew traci większość witamin i minerałów, więc lepiej wcinajcie surowe:)
w jaki sposob gotowanie wydobywa z marchwii mineraly? co sie z nimi dzieje?
Rozpadają się pod wpływem temperatury i wody, najprościej i najkrócej to ujmując.
Chyba, że zależy ci na jakichś skomplikowanych wzorach chemicznych...
witaminy to wiem ze zdychaja, ale mineraly myslalem ze sie juz na nic nie rozpadaja
Przeważnie "wyłażą" z marchewki i zostają w wodzie, w której je gotujesz :)
hmmmmm czyli trzeba pic wode, w ktorej gotowalo sie marchewki ;)
Cytat: de
Cytat: Konto usunięte
Cytat: de
Cytat: tom88
Gotowana czy smażona marchew traci większość witamin i minerałów, więc lepiej wcinajcie surowe:)
w jaki sposob gotowanie wydobywa z marchwii mineraly? co sie z nimi dzieje?
Rozpadają się pod wpływem temperatury i wody, najprościej i najkrócej to ujmując.
Chyba, że zależy ci na jakichś skomplikowanych wzorach chemicznych...
witaminy to wiem ze zdychaja, ale mineraly myslalem ze sie juz na nic nie rozpadaja
Przeważnie "wyłażą" z marchewki i zostają w wodzie, w której je gotujesz :)
Cytat: Konto usunięte
Cytat: de
Cytat: tom88
Gotowana czy smażona marchew traci większość witamin i minerałów, więc lepiej wcinajcie surowe:)
w jaki sposob gotowanie wydobywa z marchwii mineraly? co sie z nimi dzieje?
Rozpadają się pod wpływem temperatury i wody, najprościej i najkrócej to ujmując.
Chyba, że zależy ci na jakichś skomplikowanych wzorach chemicznych...
witaminy to wiem ze zdychaja, ale mineraly myslalem ze sie juz na nic nie rozpadaja
Cytat: de
Cytat: tom88
Gotowana czy smażona marchew traci większość witamin i minerałów, więc lepiej wcinajcie surowe:)
w jaki sposob gotowanie wydobywa z marchwii mineraly? co sie z nimi dzieje?
Rozpadają się pod wpływem temperatury i wody, najprościej i najkrócej to ujmując.
Chyba, że zależy ci na jakichś skomplikowanych wzorach chemicznych...
Cytat: tom88
Gotowana czy smażona marchew traci większość witamin i minerałów, więc lepiej wcinajcie surowe:)
w jaki sposob gotowanie wydobywa z marchwii mineraly? co sie z nimi dzieje?
Gotowana czy smażona marchew traci większość witamin i minerałów, więc lepiej wcinajcie surowe:)
Bitwa na żarcieeeeeeeeeeeeee :D
Cytat: Konto usunięte
Cytat: majeraneek
Cytat: dex
ktos to w naturalny sposób podgrzał w żołądku i oddał na talerz? :D
To na stronie kulinarnej wynalazłem :D
Cytat: Konto usunięte
E, to jest zasmażana, a nie smażona :P I że co? To już pychota ?:D
Exactly.
Ja pierdziu! Smazona marchewka:-(
U mnie w szkole na stołówce dzieci rzucały kotletami w sufit i chyba także ziemniaczkami :-D
Cytat: majeraneek
Cytat: dex
ktos to w naturalny sposób podgrzał w żołądku i oddał na talerz? :D
To na stronie kulinarnej wynalazłem :D
Cytat: Konto usunięte
E, to jest zasmażana, a nie smażona :P I że co? To już pychota ?:D
Exactly.
Cytat: dex
ktos to w naturalny sposób podgrzał w żołądku i oddał na talerz? :D
To na stronie kulinarnej wynalazłem :D
Cytat: Konto usunięte
E, to jest zasmażana, a nie smażona :P I że co? To już pychota ?:D