Pokaż odpowiedzi: Chronologicznie | Od najwyższej oceny
5 wyświetleń
Odpowiedz
piekarnik już się grzeje..pół kilo karkówki, 3 niewielkie cebule przekrojone w ćwiartki, 1 czerwona papryka...wszystko w rękawie i do piekarnika...jeszcze godzina i będzie wyżerka...uwielbiam ;)
znacie dobry przepis na karkówkę?
Możesz zrobić bejcę z miodu, oliwy i octu winnego, ale trzeba karkówkę posmarować dzień wcześniej.W wersji dla leniwców - posmaruj karkówkę musztardą.
biedne zwierzątka
Jak można pisać takie rzeczy na tym portalu?! To skandal!
Miej litość dla setek modelinek, które się głodzą, żeby schudnąć!! Wchodzi sobie taka biedna głodna, a Ty tu o 20 wieczorem o karkówce piszesz :D:D:D:D:D:D:D:D:D
Aha, jak lubisz czosnek, to można nakłuć karkówkę i powciskać tam ząbki czosnku przecięte wzdłuż. Czosnek daje fajny i mocny aromat przy pieczeniu :)Smacznego...
rawpl...dziękuję...przepisy, które podałeś już przetestowałem...nie słyszałem nigdy o karkówce na szybko (musztarda) ciekaw jestem jak będzie smakowała z moją ulubioną musztardą miodową devenley'a...
starofdarknes: a pomyślałaś o mnie...przechodząc codziennie sklepowymi alejkami nie raz cieknie mi ślina na suchary i otręby...drogie to wszystko jak cholera...nie stać mnie....a karkóweczka jest tania :D :D :D
Sprawdziłem sposób z musztardą – musi być bardzo dobra – Pierwszy raz wziąłem niesmaczną o niewyraźnym smaku, bo zalegała mi w lodówce i wyszło nie najlepiej. Natomiast z dobrą sarepską wyszło wyśmienicie.
rękaw pękł i moja karkówka okazała się niedopieczonym niewypałem :(
I to jest dowód na to, że trzeba kupować rzeczy dobre. Przykro mi, że się nie udało tym razem.
mój przepis na marynatę:
Baza
oliwa, ocet winny albo jabłkowy, musztarda
do tego przyprawy, nie za dużo na raz i za każdym razem inny zestaw.
marynuję 3 - 4 dni