Pokaż odpowiedzi: Chronologicznie | Od najwyższej oceny
5 wyświetleń
OdpowiedzJedna karkówka to najwyżej na stringi wystarczy :))
To straszne marnotrawstwo trzeba było wziąć przykład z Ledy gagi i zrobić kreację może na jakąś mini by starczyło.
Trzeba było wcześniej przedziurawić rękaw widelcem, bo inaczej to może być wielkie buum!
Jeszcze lepszy jest balsamiczny z Modeny :)
ocet winny mam, jeszcze nie testowalem ;)
mój przepis na marynatę:
Baza
oliwa, ocet winny albo jabłkowy, musztarda
do tego przyprawy, nie za dużo na raz i za każdym razem inny zestaw.
marynuję 3 - 4 dni
I to jest dowód na to, że trzeba kupować rzeczy dobre. Przykro mi, że się nie udało tym razem.
rękaw pękł i moja karkówka okazała się niedopieczonym niewypałem :(
Sprawdziłem sposób z musztardą – musi być bardzo dobra – Pierwszy raz wziąłem niesmaczną o niewyraźnym smaku, bo zalegała mi w lodówce i wyszło nie najlepiej. Natomiast z dobrą sarepską wyszło wyśmienicie.
rawpl...dziękuję...przepisy, które podałeś już przetestowałem...nie słyszałem nigdy o karkówce na szybko (musztarda) ciekaw jestem jak będzie smakowała z moją ulubioną musztardą miodową devenley'a...
starofdarknes: a pomyślałaś o mnie...przechodząc codziennie sklepowymi alejkami nie raz cieknie mi ślina na suchary i otręby...drogie to wszystko jak cholera...nie stać mnie....a karkóweczka jest tania :D :D :D