Pokaż odpowiedzi: Chronologicznie | Od najwyższej oceny
85 wyświetleń
w peru jedzą swinki morskie.
Chyba nie mówisz o tych świnkach kupowanych w sklepie zoologicznym?!
uwielbiam naturalne futra :) taka mięciusia tygrysia skóra przed kominkiem, a na tym futrze rozkoszna dziewczyna ;)
aż mam ochotę pożyczyć gdzieś sztucer i jechać do zoo ;)
@leylafoto -walnęłaś już głową o ścianę?
oni je chyba kupują w restauracjach juz wybebeszone na talerzu i usmazone w głębokim oleju.
A nie potopią się w tym głębokim oleju?
francuzi jedzą żabki
te, które u francuzek nie przeszły testu na bycie zaklętym księciem ;)
przecież one są MORSKIE, mają skrzela i oddychają pod powierzchnią wody / oleju
Na wystawie można było zobaczyć dwugłowego węża
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120818/SZCZECIN/120819679
"Wołowina z Kobe
Najdroższa wołowina dostępna jest w Japonii. Otrzymuje się ją ze
specjalnie hodowanej rasy wagyu. Bardzo charakterystyczna jest wysoka
marmurkowatość mięsa - im więcej białych przerostów, tym droższe jest
mięso. Jego cena wynika z warunków hodowli. Otóż krowom, oprócz
podstawowej paszy składającej się ze zbóż, ziemniaków, ryżu i roślin
strączkowych, podaje się codziennie piwo, aby zwiększyć ich apetyt, a
ponadto są one codziennie masowane. Ma to na celu odłożenie się
cieniutkiej warstwy tłuszczu i powstania charakterystycznych przerostów w
mięsie. Cena: 1200 złotych za kilogram!Jaskółki z Chin
Mięso jaskółcze swoją cenę zawdzięcza miejscu bytowania tych ptaków.
Wiją one bowiem swoje gniazda w jaskiniach stromych ścian skalnych.
Ponadto Chińczycy wierzą, że jaskółki używają swojej krwi do budowy
gniazd i spożywanie tego mięsa podwyższa libido. Chińczycy spożywają
mięso jaskółcze wraz z gniazdami - w zupie. Cena: 30 tysięcy złotych za
sztukę!Szynka Ibérico Manuel Maldonaoum z Hiszpanii
Szynka ta uzyskiwana jest z czarnych świń iberyjskich, które dziko
się pasą i żywią się głównie żołędziami. Szczególnym jej rodzajem jest
szynka z hodowli Manuela Maldonaoum. Szynka jest marynowana przez 3
lata. Cena: 12 tysięcy złotych za kilogram.Salami z Węgier i Włoch
Oryginalne salami produkowane jest z mięsa osła z dodatkiem słoniny.
Jest odpowiednio wędzone i ma charakterystyczny nalot pleśni. Wyczuwalny
jest także smak
kardamonu. Obecnie produkowane jest ono w Bolonii, Mediolanie, w
Hiszpanii, Francji i na Węgrzech. Cena: od kilkudziesięciu do kilkuset
złotych za kilogram.Szynka parmeńska (z Włoch) i jamón (z Hiszpanii)
Taka szynka skrawana jest z wielkich nóg specjalnie wyhodowanych
świń. Poddaje się ją odpowiedniemu marynowaniu, a następnie wędzi na
surowo. W każdym regionie smak szynki zależy od trzymanych w ścisłej
tajemnicy dodatków. Cena: od kilkudziesięciu do kilkuset złotych za
kilogram."
nie lubie przerostów w mięsie.